Napfény + víz + száguldás = vízisíelés

Vízisíelés a kezdetektől a versenyzői szintig

27 nov.
Kezdők

Kezdők

A vízisíelés első lépése általában a páros léccel való indulás.

Ezzel kezdésként kellő vízbiztonságot szerezhetünk és lehetőséget biztosít a további fejlődéshez vagy más sporteszközök tanulásához, mint például a szlalomsí, wakeboard, wakesurf, stb. A páros léccel való kiállás már az első alkalmakkor sikerrel járhat és megadja a vízen siklás élményét. A helyes technika elsajátítása és a siker érdekében érdemes - mint, minden sportágban - oktatóval, tapasztalt hajóvezetővel kezdeni az alapok tanulását.

Tengeri nyaralásaink, utazásaink során már mindannyian láttunk vízisíző, boldog embereket. "Milyen jó is lenne kipróbálni" gondolják legtöbben, s rögtön az is felmerül, hogy "de hol, hogyan, meg biztos nagyon nehéz lehet..., stb." 

Sokan nem is gondolják, hogy mennyire elérhető ez az élmény, és hogy nem kell messzire elutazni vagy pl. hajótulajdonosnak lenni hozzá. 

Budapesthez közel, a dunavarsányi Jade Beachen ehhez minden körülmény, eszköz, oktatás biztosított, sőt nem csak a sportot kipróbálni vágyók, hanem barátaik, családtagjaik is kellemesen, tartalmasan tölthetik el szabadidejüket. 

A kezdéshez szükséges néhány alapszabály a helyes testtartás, mozdulatok, technika begyakorlása még a szárazföldön. Ilyen például hogy térdeinket felhúzzuk, zárva tartjuk nyújtott karjaink közt - ez lesz a kezdő pozíció a vízben induláskor. A hajó indulásakor legyünk türelemmel, ne akarjunk azonnal "kipattanni" a vízből, hanem maradjunk guggoló állásban, míg stabilan nem érezzük magunkat a léceken. Ekkor kezdjünk el lassan felállni, egyenlően terhelve mindkét lécet. És már  siklunk is a vízen, míg barátaink, családtagjaink a hajóból szurkolva velünk éli át ezt a csodás pillanatot, és megörökíti a letörölhetetlen mosolyt az arcunkon. Természetesen még sok más dologra is figyelni kell, de ne bonyolítsuk túl az első lépéseket.:)

Bárki, aki kipróbálta a vízen siklás élményét, az óriási boldogság dózist kap "útravalóul", mely sokáig kitart, és mindig visszavonz a vízhez, a folytatáshoz.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy friss híreket olvashass a vízisportok világából
és mindig elsőként értesülhess a WWClub újdonságairól!

© 2017 wwclub.hu - Minden jog fenntartva.
A WWClub.hu dunavarsányi vízisí centrum weboldala sütiket használ a jobb teljesítmény érdekében.
Bővebb infó a sütikről Rendben!