Vízisíelés, kezdőtől a versenyzői szintig

26 nov.

Wakesurfözés

Hullámlovaglás motorcsónak mögött – ez a wakesurfing

Nem kell a tengerhez utaznod, ha egy kis hullámlovaglásra vágysz. A WWC vízisícentrumban első osztályú körülmények között próbálhatod ki a méltán népszerű vízisportot. A wakesurfing népszerűsége évről évre csak növekszik, ennek pedig több oka is van. Az egyik, hogy nem kell hosszú ideig beevezni, hogy aztán pillanatok alatt véget érjen a hullámlovaglás. Itt ráadásul nem kell tartanod se koralltól, se az ún. mosógép-effektustól (azt a jelenséget nevezzük így, amikor leesel a hullámról, és azt sem tudod, merre van fent és merre lent).

Ha minket választasz, Budapesttől mindössze 20 percnyi autókázásra megtapasztalhatod kicsiben, amihez Hawaiira vagy Portugáliába kéne utaznod.

Minden, amit a wakesurfözésről tudni érdemes

Bár ez a vízisport viszonylag újnak számít, máris hatalmas népszerűségre tett szert mind a tapasztalt, mind a kezdő sportolók körében. A wakesurfing esetében a szörfös egy rövid, nagyjából másfél méter hosszú deszkán áll. Ezen lovagolja meg a hullámokat, anélkül, hogy a hajóhoz csatlakozna. A motorcsónak ebben az esetben extra súlyú, hogy minél nagyobb hullámokat verjen, ezzel is megkönnyítve a hullámlovaglást (a többletsúlyt vagy balansztartályokkal érik el, vagy az utasok számát növelik). Elsőre talán úgy tűnhet, hogy a hajó felborul a többletbalansztól, ám valójában ez az ideális a jó hullámokhoz. A hajóvezető meg is kérheti utasait, hogy ugyanarra az oldalra üljenek, hogy ezzel is extra terhelést adjanak, és növeljék a motorcsónak által keltett hullámokat.

Így indulj el!

Akárcsak a wakeboard esetében, a „rider” itt is a vízben ül, két lábát a boardra téve, kezében a kapaszkodóval várja, hogy a motorcsónak elinduljon. Amikor a hajó nekilendül, a térdeit a mellkasához érintve felpattan a deszkára, majd a hajó 15-20 km/h-ás sebességénél, amikor létrejön a hullám, eldobja a kapaszkodót. Innentől nincs más hátra, mint meglovagolni a hullámokat – ami akár 5-10 percig is tarthat! Tapasztaltabb „riderek” megpróbálkozhatnak a különböző szörfös trükkökkel, például pörgetésekkel és ugrásokkal.

Ugorj fejest te is az élményekbe, látogass el hozzánk, és próbáld ki személyesen a wakesurfözést!

 

WAKESURF
tanuló*
30 perc:
24.000 Ft
60 perc:
60.000 Ft
150 perc:
135.000 Ft
 

*Tanulóbérlet:
A 30 perces kedvezményes árú tanulóbérlet csak tanulásra jogosít. Egy ember csak egyszer vásárolhat 30 perces tanulóbérletet. A tanulóbérlet után csak 50 perces vagy nagyobb bérletet lehet venni.

Nagyobb bérlet esetén kedvezmény! További információk az árakról itt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy friss híreket olvashass a vízisportok világából
és mindig elsőként értesülhess a WWClub újdonságairól!

© 2017 wwclub.hu - Minden jog fenntartva.
A WWClub.hu dunavarsányi vízisí centrum weboldala sütiket használ a jobb teljesítmény érdekében.
Bővebb infó a sütikről Rendben!