Napfény + víz + száguldás = vízisíelés

Vízisíelés a kezdetektől a versenyzői szintig

26 nov.

Wakeskating

Gördeszkázni a vízen? Naná! Gyere, és próbáld ki!

A wakeboard és a wakeskate között a legfontosabb különbség, hogy utóbbin nincs kötés, ami fixen a deszkához rögzítene. Ennek előnye, hogy flip és skip trükköknek semmi nem állhat az útjába. Igazi szabadságérzet jár át, kicsit olyan, mintha gördeszkáznál. Az ugrásokhoz, forgásokhoz pedig a motorcsónak által keltett hullámokat is használhatod.

Amire szükséged lesz

A deszka természetesen elengedhetetlen, ezen kívül azonban szükséged lesz megfelelő cipőre is. Olyan típust válassz, aminek gumiból készült a talpa, nem szívja magát tele vízzel, és könnyen megszárad! A mellény és a sisak nélkülözhetetlen, ha elemeken is szeretnél csúszni. Bár a víz nem olyan, mint a beton, 25-30 km/h-ás sebességnél nem árt elővigyázatosnak lenni.

Hogyan kezdj hozzá?

Először is gyere el hozzánk! A Budapesttől mindössze húsz percre található WWC vízisícentrumban minden segítséget megkapsz az első siklásokhoz. Ha pedig szem előtt tartod az alábbi tanácsokat, garantáltan kellemes és életre szóló élményben lesz részed!

  • Vegyél fel mentőmellényt! Erre a biztonságodon túl azért is szükség van, mert indulás előtt könnyebben tudsz a vízben helyezkedni.

  • Ülj be a vízbe kezedben a kapaszkodóval, előtted a kötélre merőlegesen álló deszkáddal! Húzd fel a térdeidet a mellkasodhoz, és a két sarkad helyezd fel a boardra!

  • Amikor azt mondod, mehet, a hajó nagyon lassan elindul. Ekkor nyomd le a sarkaddal a deszkát, és engedd, hogy a hajó felhúzzon rá! Ne aggódj, a víz nyomása megtartja a talpad alatt a deszkát! A motorcsónak 20-30 km/h sebességgel fog haladni.

  • Hajlítsd be a térded, és tartsd nyújtott karral a kapaszkodót a tested előtt! Próbálj meg minél több súlyt helyezni a hátsó lábaidra! Így a deszka befordul, és már csúszol is.

  • Húzd ki a mellkasodat, továbbra is tartsd egyenesen a karjaidat, és a lábfejeidet kissé forgasd el (ha a jobb lábad van elől, akkor a jobb lábfejedet egy kissé a deszka eleje felé fordítsd)!

  • Miután felálltál, az alapvető testhelyzet hasonló a snowboardozáskor vagy a gördeszkázáskor megszokotthoz.

Ne habozz, jelentkezz, és találkozunk a motorcsónaknál!

 

WAKESKATE
tanuló*
30 perc:
24.000 Ft
60 perc:
60.000 Ft
150 perc:
135.000 Ft
 

*Tanulóbérlet:
A 30 perces kedvezményes árú tanulóbérlet csak tanulásra jogosít. Egy ember csak egyszer vásárolhat 30 perces tanulóbérletet. A tanulóbérlet után csak 50 perces vagy nagyobb bérletet lehet venni.

Nagyobb bérlet esetén kedvezmény! Árainkról részletesebben itt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy friss híreket olvashass a vízisportok világából
és mindig elsőként értesülhess a WWClub újdonságairól!

© 2017 wwclub.hu - Minden jog fenntartva.
A WWClub.hu dunavarsányi vízisí centrum weboldala sütiket használ a jobb teljesítmény érdekében.
Bővebb infó a sütikről Rendben!